ГоловнаПолітика

Держслужба спорту про Олімпіаду: не було своїх суддів, от і позбавляли медалей

Україна впроваджуватиме своїх людей у різні спортивні комітети.

Держслужба спорту про Олімпіаду: не було своїх суддів, от і позбавляли медалей
Фото: EPA/UPG

Державна служба молоді та спорту назвала великою проблемою для українського спорту малу кількість українців у технічних комітетах і суддівських корпусах на Олімпіаді-2012.

Про це на прес-конференції сказав перший заступник голови Держмолоді Сергій Глущенко.

"Велика проблема - мала кількість українців у техкомітетах і суддівських комісіях, із цим і пов'язані невдалі апеляції нашої збірної", - сказав він.

Глущенко наголосив, що залучення своїх людей у різні спортивні комітети - це тривала і копітка робота, яка вимагає значних зусиль і довгого лобіювання.

Цим, за словами заступника голови Держмолоді, необхідно займатися, і деякі федерації спорту України після Олімпіади вже почали роботу в цьому напрямі.

Таким чином, на думку Глущенка, можна буде захистити українських спортсменів від помилок суддів і упередженого ставлення, а система спорту працюватиме комплексно.

Експерт зі спортивного права Маркіян Ключковський, своєю чергою, вважає необхідним включення до складу олімпійської збірної України професійних юристів, які могли б своєчасно і компетентно реагувати на всі порушення стосовно українських спортсменів.

Нагадаємо, українські спортсмени вибороли на Олімпіаді-2012 6 золотих, 5 срібних і 9 бронзових медалей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram