>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2012: українського боксера нахабно не пустили у фінал

Судді вирішили, що чотири українці в олімпійських фіналах - це занадто багато.

Олімпіада-2012: українського боксера нахабно не пустили у фінал
Фото: EPA/UPG

Україні не вдасться повторити свій тріумф часів чемпіонату світу-2011, коли наші хлопці виграли чотири золоті нагороди. Дякуємо суддям, яким виявилося не досить Євгена Хитрова. І вони вирішили позбавити мрії найменш титулованого боксера в нашій команді, але одного з найцікавіших на всьому турнірі - йдеться про Олександра Гвоздика (до 81 кг).

Українець раз у раз порушував (саме так) захист казаха Аділбека Ніязімбетова. Порушував так, що голова противника не раз і не два була готова полетіти в бік канатів. Можна сказати - цвяхи забивав! Казах просто не встигав за швидкістю роботи рук Гвоздика. Але в підсумку судді зафіксували рівний рахунок 13:13 (4:4, 5:6, 4:3) і незрозуміло чому віддали перемогу віце-чемпіонові світу-2011 Ніязімбетову. Зазначимо, що свій чвертьфінальний поєдинок - проти іранця Ружбахані - казах також виграв дуже і дуже спірно.

Як і Гвоздик, "бронзу" завоював Тарас Шелестюк (до 69 кг). Сумчанин мінімально поступився господареві рингу Фредді Евансу - 10:11 (1:4, 4:4, 5:3). І, схоже, що поступився заслужено.

А радість наша в тому, що

слідом за Денисом Беринчиком (до 64 кг) і Олександром Усиком (до 91 кг), які впевнено виграли свої півфінали на Олімпіаді, до фіналу також пробився олімпійський чемпіон Пекіна Василь Ломаченко (до 60 кг). Українець не без проблем, якщо відштовхуватися тільки від рахунку, але насправді з гарним запасом міцності переміг кубинця Толедо, у якого зовсім недавно виграв у фіналі чемпіонату світу в Баку. Українець був сильнішим і цього разу - 14:11 (3:3, 6:4, 5:4). У фіналі суперником СуперВасі стане маловідомий кореєць Хан Сунчул.

Додамо, що Беринчик й Усик будуть боксувати за "золото" в суботу, а Ломаченко - в неділю. І нагадаємо, що в п'ятницю бронзовою стала наша жіноча четвірка в естафеті 4х100 м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram