>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Боксер-козак приніс Україні олімпійське "золото"

Незрівнянний Олександр Усик став олімпійським чемпіоном Лондона в категорії до 91 кг.

Боксер-козак приніс Україні олімпійське "золото"
Фото: EPA/UPG

Усик зробив найбільший прорив у нашій команді боксерів. На Олімпіаді в Пекіні він програв у чвертьфіналі, на чемпіонаті світу-2009 - у півфіналі. Але після цього Сашко не знав поразок.

Він у блискучій манері виграв чемпіонат світу-2011 у Баку, де суперники просто не знали, що з ним робити.

На Олімпіаді-2012 Усикові не зовсім пощастило. Уже в першому бою жереб підсунув йому в суперники дуже непростого росіянина Артура Бетербієва. На ЧС-2011 українець переміг Бетербієва, але Олімпіада - це новий виклик. Сашко його прийняв і знову виграв у росіянина - 17:13.

А в півфіналі наш боксер каменя на камені не залишив від болгарина Кульова - 21:5. Фінальний бій із наддосвідченим 30-річним італійцем Клементе Руссо українець почав надміру шанобливо до суперника (1:3). Але потім освоївся і гарненько відлупцював "дідуся", який не гребував брудними прийомчиками. У підсумку заслужена і красива перемога Усика - 14:11 (1:3, 7:5, 6:3).

Боксер, який поїхав до Лондона в образі козака - з "оселедцем", довів, що козацькому роду таки нема переводу. Олександр після своєї перемоги і гопак станцював, і, напевно, заспівав би щось патріотичне, якби йому дозволили.

Золота медаль Усика стала вже п'ятою для України. А в неділю поліпшити медальний баланс країни і заодно стати дворазовим олімпійським чемпіоном може і повинен Василь Ломаченко. Його бій із корейцем Ханом почнеться о 15:45 за Києвом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram