ГоловнаПолітика

Польське МЗС підтвердило звільнення консулів

У відомстві кажуть, що це не стосується генерального консула.

Польське МЗС підтвердило звільнення консулів
Фото: www.segodnya.ua

У Міністерстві закордонних справ Польщі підтвердили звільнення п'ятьох з шести візових консулів свого представництва в Луцьку.

Про це повідомили в прес-службі міністерства.

"Відкликані консули завершили співпрацю з МЗС. Це не стосується генерального консула (якого відкликано за відсутність нагляду за видачею віз)", - зазначили в прес-службі.

У міністерстві також повідомили, що "не знають" випадків засудження остаточним вироком за корупцію польських дипломатів, які працювали в Україні.

Антикорупційне бюро Польщі (CBA) повідомило, що з часу свого заснування 2006 року не виявило жодного випадку корупції польських дипломатів, які працюють в Україні.

Прес-секретар відомства Яцек Добжинський повідомив, що справу нелегальної видачі віз у консульствах Польщі в Україні бюро веде з серпня 2011 року, зазначивши, що зараз це розслідування проводиться під наглядом Апеляційної прокуратури в Катовицях.

"На цьому етапі прокуратура як господар справи, можливо, зможе надати додаткову інформацію", - написав він.

Водночас він зазначив, що СBA виявило два випадки корупції польських дипломатів, що працювали в Південній Кореї і Малайзії, які отримали хабара за видачу віз та оренду приміщення на суму від 275 до 800 тисяч євро (за поточним курсом).

Одна із справ стосувалася польського консула в Куала Лумпур, який нелегально видавав візи громадянам Бангладеш, Пакистану та Індії за 500-2,5 тисяч євро за візу.

Нагадаємо, в Держприкордонслужбі повідомили, що співробітники польського консульства в Луцьку допомогли вивезти за кордон у сексуальне рабство понад 20 українок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram