ГоловнаПолітика

МЗС сподівається на нормальну роботу консульства Польщі в Луцьку

У відомстві кажуть, що польські колеги пообіцяли відсутність проблем із видачею віз.

МЗС сподівається на нормальну роботу консульства Польщі в Луцьку
Фото: gazetavv.com

Міністерство закордонних справ сподівається на нормальну роботу консульства Польщі в Луцьку після кадрових змін у ньому.

Про це на брифінгу сказав прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров.

"Для нас найголовніше, щоб зміни в посольстві не впливали на право громадян України отримувати візи. Ми отримали запевнення від польських колег, що жодних змін у роботі консульства не буде і всі візові вимоги українців будуть задоволені", - сказав він.

Дикусаров зазначив, що до компетенції МЗС не входить коментування й вживання будь-яких заходів щодо скандалу в польському консульстві в Луцьку. МЗС отримало від польських колег повну інформацію про службове розслідування і передбачувані зміни.

Причетність громадян України до цього скандалу є, на думку Дикусарова, предметом розслідування відповідних правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Польщі звільнило всіх співробітників свого консульства в Луцьку, а також попросило вибачення за негідну поведінку своїх працівників у зазначеному консульстві.

За інформацією закордонних ЗМІ, у польському консульстві діяла злочинна група, яка, зокрема, незаконно видавала візи повіям і, можливо, причетна до торгівлі дітьми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram