ГоловнаПолітика

Одеса стала першим містом України, де російській мові надали статус регіональної

На сесії міськради був автор "мовного" закону Вадим Колесніченко.

Одеса стала першим містом України, де російській мові надали статус регіональної

13 серпня відбулася позачергова сесія Одеської міськради, на якій депутати ухвалили рішення "Про реалізацію положень Закону України "Про засади державної мовної політики" в місті Одесі".

Ухваленим рішенням міська рада закріпила за російською мовою статус регіональної на території Одеси. "За" це рішення проголосували всі 73 одеських депутати, зареєстровані в залі.

Cпівавтор закону про мови народний депутат України Вадим Колесніченко особисто був на знаковій для одеситів сесії міськради.

Мер Одеси Олексій Костусєв розповів, що, за даними соцдослідження, проведеного на замовлення мерії, 89% одеситів віддають етнолінгвістичні переваги російській мові.

Від імені одеситів він подякував Президентові України Віктору Януковичу і привітав городян з ухваленням цього рішення: "Ухвалення такого рішення вповні відповідає реаліям мовної ситуації в місті. Завдяки ефективній роботі мерії та депутатського корпусу ми абсолютно готові реалізувати в Одесі положення Закону "Про засади державної мовної політики" повною мірою. Я вітаю всіх одеситів із прийняттям довгоочікуваного і важливого для міста рішення", - заявив мер Одеси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram