ГоловнаПолітика

Іващенко заявляє, що слідство не знайшло доказів його провини

Колишній чиновник вважає, що свідчення свідків не врахували.

Іващенко заявляє, що слідство не знайшло доказів його провини
Фото: obozrevatel.com

Колишній в.о. міністра оборони Валерій Іващенко просить Апеляційний суд столиці скасувати вирок, а кримінальну справу закрити за відсутністю в його діях складу злочину.

Відповідне прохання Іващенка оголосила сьогодні головуюча в судовому процесі суддя Ольга Юргіка, зачитуючи його апеляційну скаргу.

"Підсудний Іващенко просить вирок суду скасувати, а справу закрити на підставі п. 2 ст. 6 КПК за відсутністю складу злочину", - підкреслила суддя, зачитуючи скаргу.

За словами судді, Іващенко вважає, що винесений йому вирок ґрунтується лише на припущеннях, оскільки ані під час досудового, ані під час судового слідства не було знайдено доказів вчинення ним злочину, не було доведено ніякими доказами наміру вчинення ним злочину, в чому саме полягало його пособництво у відчуженні майна держпідприємства Міністерства оборони "Феодосійський судномеханічний завод" керуючому його санацією Сергію Міхєєву.

Також у своїй скарзі колишня вища посадова особа вказує на те, що суд не взяв до уваги показання свідків, які були допитані в судовому слідстві і які заявляли, що не бачать в діях Іващенка ніякого порушення українського законодавства.

Нагадаємо, 12 квітня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Іващенка до п'яти років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram