ГоловнаПолітика

Не треба рахувати, скільки медалей ми здобули, - Гринів про Олімпіаду

На думку нардепа, ми отримаємо стільки медалей, скільки в це вкладемо зусиль і грошей.

Не треба рахувати, скільки медалей ми здобули, - Гринів про Олімпіаду

Країна, що претендує на регіональне лідерство, повинна гідно показувати себе на Олімпіадах та інших міжнародних конкурсах. Таку думку в коментарі Інституту Горшеніна висловив Ігор Гринів, народний депутат України (БЮТ).

"Україна дуже довго заявляла про свої амбіції бути лідером європейського регіону, треба це лідерство якось доводити. У тому числі, розвивати свій спорт, розвивати культуру, вигравати відповідні конкурси та турніри, як музичні, так і спортивні. І якщо стоїть завдання вигравати "Євробачення" - треба його вигравати. Якщо стоїть завдання вигравати чемпіонати, то треба вигравати. Але для того, щоб вигравати, треба в це вкладати гроші. Не треба рахувати, скільки медалей ми здобули, і з цього робити висновки, які ми є. Ми отримаємо стільки медалей, скільки в це вкладемо зусиль і грошей. Якщо ми в це не будемо вкладати гроші, то нічого не буде, а якщо ми хочемо бути лідерами, отже, треба вкладати гроші і вигравати", - вважає народний депутат.

На його думку, останнім часом для розвитку спорту в Україні докладають дуже мало зусиль.

"У спорт треба вкладати, а не в бізнес. Я почитав якесь марення Азарова про те, буцім ми слабка країна, тому нас принижують і засуджують - ну, це як у відомій приказці про танцюристів. Річ стовідсотково не в цьому. Треба просто уряду замість одного стадіону вкласти ці гроші в спорт, і ми отримали б значно кращий імідж", - сказав Ігор Гринів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram