ГоловнаПолітика

Луценко прочитав у СІЗО 205 книг

Екс-міністрові дуже сподобався двотомник Вінстона Черчилля.

Луценко прочитав у СІЗО 205 книг
Фото: Макс Левин

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко протягом вісімнадцятимісячного перебування в Київському СІЗО вже прочитав 205 книг.

Про це повідомила прес-секретар "Народної Самооборони" Лариса Сарган.

"Зараз Луценко склав список із 200 книг. І зробив свої помітки. Є чотири рівні книг. Серед них є ті, які його не вразили, суто інформативні. Наприклад, історія певної країни, але вона нецікаво викладена. А є література, яка йому до душі, і такі книги Юрій Луценко вже не раз перечитував", - повідомила вона.

Керівниця прес-служби розповіла, що найбільше вразив екс-міністра двотомник Черчилля. У цьому виданні, за її словами, Луценкові сподобалися влучні висловлювання відомого британського політика.

"Вразила його, серед іншого," Кінець і знову початок" Гумільова - як книга для тих, хто хоче зрозуміти природу історичних подій. Вкотре Луценко прочитав "Сандро з Чегема" Іскандера - це суміш мудрості, іронії і життєлюбства", - сказала вона.

"Поки Юрій Луценко передав мені список прочитаних книг - це тривало три дні - він устиг прочитати п'ять книг. Тобто процес читання в Луценка не зупиняється. Сьогодні йому знову принесли дві книги. Одну привіз Данило Яневський - про Наполеона I. Іншу, про художні твори мистецтва, подарував Кирило Куликов", - розповіла Сарган.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram