ГоловнаПолітика

Хмельницький губернатор просить Януковича ветувати мовний закон

Питання мови викликало суперечки навіть у вертикалі влади.

Хмельницький губернатор просить Януковича ветувати мовний закон
Василий Ядуха
Фото: segodnya.ua

Голова Хмельницької обладміністрації Василь Ядуха закликає Президента Віктора Януковича застосувати право вето до закону про мови.

Про це губернатор сказав у коментарі кореспонденту УНІАН.

"Щойно голова Верховної Ради підпише мовний закон і він потрапить на стіл до Глави держави, я буду просити Віктора Януковича, щоб цей закон не набрав чинності", - сказав голова ОДА.

Ядуха вважає, що мовне питання в Україні заполітизоване, "а політики навколо цього демонструють власні амбіції".

"Як говорив перший ректор державного Кам'янець-Подільського університету і відомий український мовознавець Іван Огієнко, "поки живе мова, житиме народ як національність". Я переконаний, що єдиною державною мовою має бути українська. В Україні не виникає проблем з використанням інших мов нацменшин, наприклад, російською", - зазначив губернатор.

Він зазначив, що в Хмельницькій області немає проблем із застосуванням у спілкуванні як української, так і російської або польської мов.

"Жодних звернень з боку громад нацменшин з приводу можливих утисків в Хмельницьку облдержадміністрацію не надходило", - зазначив Ядуха.

Раніше керівники Тернопільської та Івано-Франківської облдержадміністрацій пообіцяли просити Президента ветувати Закон "Про засади державної мовної політики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram