ГоловнаПолітика

Прокуратура визнала законним обшук штабу опозиції в Черкасах

Слідча дія було санкціонована сином нардепа від ПР Володимира Олійника.

Прокуратура визнала законним обшук штабу опозиції в Черкасах
Архив
Фото: 062.ua

Прокуратура Черкаської області не бачить підстав для втручання у зв'язку з інформацією ЗМІ про обшук у штабі Об'єднаної опозиції в Черкасах.

Як наголошується в повідомленні облпрокуратури, перевірка встановила, що в рамках розслідування кримінальної справи було надано доручення для проведення обшуку за місцем реєстрації товариства "Черкасагропроект" (м.Черкаси, бул.Шевченка, 266/1) з метою встановлення майна, здобутого злочинним шляхом, а також предметів і документів, які мають значення для встановлення істини у кримінальній справі.

Кримінальну справу, яка знаходиться в провадженні слідчого відділення Черкаського райвідділу УМВС України в Черкаській області, було порушено за ознаками злочинів, передбачених ст 190 ч 4, ст 197-1 Кримінального кодексу (шахрайство та самовільне захоплення земельної ділянки).

Як наголошується в повідомленні, обшук за вказаною адресою проводився законно, у зв'язку з чим "підстав для втручання органу прокуратури зараз не вбачається".

Як повідомляється на сайті партії "Фронт Змін" з посиланням на народного депутата Андрія Шевченка (фракція "БЮТ-Батьківщина"), співробітники міліції та Управління з боротьби з організованою злочинністю здійснили "спробу заблокувати роботу" штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" в Черкасах.

За словами нардепа, правоохоронці пред'явили постанови про обшук офісу з метою вилучення печаток, електронних носіїв та інших матеріалів.

Крім того, за даними Шевченка, приміщення, в якому знаходиться офіс Об'єднаної опозиції, є також громадською приймальнею народного депутата Романа Ткача (фракція "Наша Україна - Народна Самооборона"), тому міліція, відповідно до закону про статус народного депутата, повинна була попередити його про свої наміри.

Раніше черкаська міліція поквапилася запевнити, що блокування роботи штабу Об'єднаної опозиції не було, а проводилися слідчі дії.

За даними обласної організації ВО "Батьківщина", кілька правоохоронців зайшли в штаб і пред'явили працівникам штабу постанову про обшук, підписану черкаським районним прокурором Русланом Олійником - сином народного депутата - "регіонала" Володимира Олійника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram