ГоловнаСвіт

Повінь фактично зруйнувала місто Кримськ

Губернатор Кубані звернувся до жителів регіону.

Повінь фактично зруйнувала місто Кримськ
Фото: www.inzider.ru

Повінь у місті Кримськ Краснодарського краю, яка сталася в ніч проти 7 липня, фактично зруйнувала місто.

Про це йдеться в тексті звернення губернатора регіону Олександра Ткачова до жителів, опублікованому на сайті адміністрації Краснодарського краю.

"Більш ніж 170 загиблих. 24 тисячі потерпілих. Фактично зруйновано ціле місто. Все це стихія зробила за лічені години", - сказано у зверненні.

На думку Ткачова, "останні дні не тільки для Кримського району, а й для всієї Кубані, всієї країни стали воістину днями випробування".

Ткачов обіцяє підтримати кожну потерпілу родину. У понеділок розпочалися виплати перших компенсацій. Кожен потерпілий отримає по 160 тисяч рублів. Ті, хто втратив близьких, - по 2 мільйони рублів.

"На місці зруйнованих побудуємо людям нові будинки. До настання холодів потерпілі внаслідок повені люди в'їдуть у нові будинки та квартири. Ми зробимо все, щоб повернути міста і станиці до нормального життя", - заявив глава краю.

Нагадаємо, внаслідок найсильнішої за останнє десятиліття повені на Кубані, яка сталася в ніч проти суботи, постраждали майже 35 тисяч осіб, загинула 171 особа. Також стало відомо, що на виплати постраждалим під час повені в Краснодарському краї виділено 3 млрд 800 млн рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram