ГоловнаСвіт

У Росії порушили справу через повінь

Причиною повені могла стати погана пропускна здатність систем каналізації або їх відсутність.

У Росії порушили справу через повінь
Фото: www.inzider.ru

Слідчий комітет порушив кримінальну справу за частиною 3 статті 109 КК РФ (спричинення смерті через необережність) за фактом загибелі людей під час повені в Краснодарському краї, повідомило в неділю джерело в правоохоронних органах регіону.

"Справу порушено за частиною 3 статті 109 КК РФ (спричинення смерті через необережність)", - сказав співрозмовник.

Краснодарський губернатор Олександр Ткачов, заявив, що ситуація в підтоплених районах краю поступово стабілізується.

У суботу ввечері стало відомо першу попередню версію. За словами заступника керівника Росводресурсів Матвія Тарасова, причиною повені територій у Краснодарському краї могла стати погана пропускна здатність систем каналізації або їх відсутність.

У суботу ввечері в район НС вилетів президент Володимир Путін, який із вертольота оглянув Кримський район, вислухав звіти рятувальників і вилетів у Геленджик.

На Кубань також уже вилетіли голова МНС Росії Володимир Пучков, міністр регіонального розвитку Олег Говорун, міністр охорони здоров'я Росії Вероніка Скворцова, перший заступник голови МВС Олександр Горовий, голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін.

Через повінь, що сталася в ніч проти 7 липня, за офіційними даними, внаслідок зливових дощів, затоплено три міста (Геленджик, Кримськ, Новоросійськ) і чотири селища (Дивноморське, Нижньобаканська, Неберджаївська і Кабардинка). Затоплено понад 5 тисяч житлових будинків, в яких проживає 26 тисяч 475 осіб. Порушено системи енерго-, газо- і водопостачання, автомобільне і залізничне сполучення.

За останніми даними оперативного штабу при МВС РФ, жертвами розгулу стихії стали 144 особи. По медичну допомогу звернулися 320 осіб (у тому числі 48 дітей), госпіталізовано 104 особи. Інформацію про зниклих безвісти відомства не подають. МНС повідомляє про 12 тисяч 71 постраждалого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram