ГоловнаСвіт

Сирія знову стріляє по Лівану

Є жертви.

Сирія знову стріляє по Лівану
Фото: EPA/UPG

Три особи загинули внаслідок мінометного обстрілу території Лівану з боку Сирії.

Про це повідомляє Reuters 10 липня.

За словами жителів, область спорадично обстрілюють упродовж останніх кількох днів. Цієї ночі обстріл тривав упродовж п'яти годин. Жителі сказали, що один ліванець загинув під час обстрілу. Крім того, двох сирійців, які проживають у Лівані, збила машина, що на великій швидкості покидала район обстрілу.

Нагадаємо, троє жителів Лівану загинули під мінометним вогнем у Сирії 7 липня. Президент Лівану Мішель Сулейман наказав провести розслідування.

Ліван, який деякий час перебував під пануванням Сирії, прагне уникнути втягування в антиурядове повстання в Сирії. Його реакція на прикордонні інциденти набагато стриманіша, ніж у Туреччині.

Парламент Лівану в понеділок затвердив посилення армії вздовж сирійсько-ліванського кордону у зв'язку із зростанням насильства. Попри це, місцеві жителі кажуть, що число військових на кордоні не збільшилося. Один із місцевих жителів також сказав, що внаслідок обстрілу принаймні п'ять будівель було пошкоджено, і деякі з них частково згоріли.

Місцеві кажуть, що багато жителів прикордонної зони залишають свої будинки і прямують у портове місто Тріполі, щоб уникнути насильства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram