ГоловнаСвіт

Росія не постачатиме озброєння до Сирії

Москва не порушує норм міжнародного права, - Лавров

Росія не постачатиме озброєння до Сирії
Фото: EPA/UPG

Заступник глави Федеральної служби Росії з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) В'ячеслав Дзіркалн заявив, що Росія не буде постачати в Сирію винищувачі чи іншу техніку, поки ситуація в країні залишається нестабільною.

Про це повідомляє Reuters 9 липня.

"На сьогодні ми не постачаємо Сирії ані навчально-бойові винищувачі Як-130, ані вертольоти", - сказав він.

Дзіркалн сказав, що Росія, один з основних постачальників зброї до Сирії, не буде постачати Сирії винищувачі Як-130, контракт на які було підписано наприкінці минулого року. Згідно зі ЗМІ, за контрактом Росія повинна була забезпечити Сирію 40 літальними апаратами. Дзіркалн спростував ці повідомлення та сказав, що мова йшла про виконання Росією контракту на ремонт вертольотів, що належать Сирії.

"Кількість, озвучена в пресі, не мала нічого спільного з реальним числом гелікоптерів, які були відремонтовані", - зазначив він.

Нагадаємо, минулого місяця США звинуватили Росію в постачанні озброєнь до Сирії. Росія відповіла, звинувативши американців в постачанні озброєнь і техніки, які можуть бути використані в боях проти військ президента Башара Асада. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров також зазначив, що Росія не порушує норм міжнародного права, поставляючи зброю сирійській армії. Посол Сирії в Москві, Ріяд Хаддад, у відповідь на висловлювання держсекретаря США Хілларі Клінтон, також заявив, що Росія не постачає уряду Сирії бойові вертольоти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram