ГоловнаСвіт

Башар Асад не боїться долі Каддафі та Мубарака

Більшість жертв повстання були прихильниками уряду, - президент Сирії.

Башар Асад не боїться долі Каддафі та Мубарака
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Президент Сирії Башар Асад заявив, що не боїться розділити долю лівійського лідера Муаммара Каддафі, вбитого після громадянської війни, або поваленого президента Єгипту Хосні Мубарака, засудженого до довічного ув'язнення.

Про це повідомляє Reuters 9 липня.

Асад також заявив, що більшість жертв 16-місячного повстання були прихильниками уряду.

"Зі списку імен, який ми маємо, найвищий відсоток (жертв) складають люди, які вбили банди, різні банди... Якщо ж говорити про прихильників уряду - жертв зі служби безпеки і армії - більше, ніж цивільних осіб".

Активісти опозиції, які зберігають списки з іменами і датами смерті, а також західні уряди говорять, що понад 15 тисяч осіб чоловік були вбиті силами, лояльними уряду. За їхніми словами, більшість з них люди, які виступають проти режиму Асада, і їх невинні сім'ї.

Відповідаючи на питання, чи побоюється він, що може розділити долю Каддафі, якого було вбито після арешту, Асад сказав: "Те, що трапилося з Аль-Каддафі - це дико, це злочин. Що б він не зробив, ким би він не був, ніхто в світі не може прийняти те, що сталося, вбити когось таким чином".

"Те, що трапилося з Мубараком, відрізняється. Це випробування. Будь-який громадянин, який стежить за судом по телевізору думає, що він не опиниться в такому становищі. Відповідь: Не роби як він (Мубарак)", - сказав президент.

"Щоб боятися (такої долі), потрібно (нас) порівняти. Чи є у нас щось спільне? Це зовсім інша ситуація... Не можна нас порівнювати", - резюмував Асад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram