ГоловнаПолітика

Янукович хоче знати, що робить місцева влада для оздоровлення дітей

Президент доручив Азарову взятися за дитячий відпочинок.

Янукович хоче знати, що робить місцева влада для оздоровлення дітей
Фото: http://sputnik.kiev.ua

Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністрові Миколі Азарову забезпечити впровадження державної статистичної звітності про діяльність місцевих органів влади з оздоровлення дітей.

Про це йдеться в дорученні Президента прем'єрові щодо своєчасної підготовки та проведення оздоровлення дітей.

Янукович також доручив Азарову координувати дії з належного санітарно-епідеміологічного нагляду за харчуванням у дитячих закладах оздоровлення.

Окрім того, доручено прискорити затвердження Державної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2015 року.

До 1 липня прем'єр повинен відзвітувати про опрацювання питання про перехід від видачі путівок на оздоровлення дітей до компенсації вартості путівок у дитячі заклади.

У державному бюджеті на 2013 рік та наступні роки Кабміну доручено передбачати видатки на оснащення дитячих закладів, будівництво нових дитячих центрів оздоровлення та відпочинку, в тому числі на принципах державно-приватного партнерства.

Згідно з дорученням, має бути забезпечено оздоровлення не менш ніж 50% від усієї кількості дітей шкільного віку, 70% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей та 100% дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Нагадаємо, 23 травня Азаров розкритикував місцеву владу за скорочення програми оздоровлення дітей 2012 року порівняно з 2011 роком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram