ГоловнаПолітика

ЦВК не встановлюватиме відеокамер на виборах

Досвід застосування камер відеоспостереження в Росії не виправдав себе.

ЦВК не встановлюватиме відеокамер на виборах
Фото: http://ict-online.ru

В Україні під час виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року на виборчих дільницях не буде камер відеоспостереження.

Про це повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"Щодо відеокамер спостереження на виборчих дільницях, то я скажу, що ефективність від такої ініціативи є доволі низькою, вона не виправдовує тих надій, які, скажімо, можуть покладати на неї автори такої ідеї", - переконаний Магера.

Зокрема, за його словами, нещодавній досвід застосування камер відеонагляду в Росії не виправдав себе. Ба більше, переконаний він, це занадто дорогий спосіб для виборів.

"Дай Боже, щоб вистачило тих коштів, які зараз виділили на час проведення виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року", - сказав член ЦВК.

Магера додав, що вони не підраховували, скільки потрібно коштів, аби забезпечити виборчі дільниці камерами відеоспостереження.

"Ми не проводили підрахунків, але це потягне за собою мільйони державних коштів. Це означає, що десь кошти заберуть з інших соціально значущих цілей, які є в державному бюджеті. Ми такого не будемо пропонувати. Ба більше, ніхто з членів ЦВК із такою ідеєю не виступав", - резюмував Магера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram