ГоловнаПолітика

ЦВК прогнозує проблеми на місцевих виборах у Києві

Востаннє вибори в столиці проводили 2006 року

ЦВК прогнозує проблеми на місцевих виборах у Києві

Причиною проблем в організації місцевих виборів у Києві може стати відсутність районної ланки виборчих комісій.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"Я сподіваюся, що депутати внесуть зміни до закону і виправлять цю ситуацію. Проте, якщо вибори проводити влітку, то не впевнений, що парламент внесе такі зміни до початку виборів, щоб ми не прийшли до колапсу в частині проведення виборів у Києві", - заявив він журналістам у Києві в понеділок.

Магера нагадав, що, відповідно до закону про місцеві вибори, в Києві після ліквідації районних рад передбачають створення лише дворівневої системи виборчих комісій - однієї київської міської та понад тисячі дільничних.

"Питання: чи зможе одна міська комісія впоратися з тисячею дільничних? На мою думку, не може. Необхідно створити проміжну ланку - районні виборчі комісії, а цього закон, на жаль, не передбачає", - сказав він.

Заступник голови ЦВК зазначив, що вважає більш доцільним проведення місцевих виборів у Києві одночасно з парламентськими, що дозволить заощадити бюджетні кошти на фінансування дільничних виборчих комісій.

Водночас, за його словами, ситуація з датою місцевих виборів в Україні невизначена. Він нагадав, що, відповідно до чинної Конституції, дата місцевих виборів пов'язана лише з останніми черговими виборами. У Києві останні чергові вибори проводили 2006 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram