ГоловнаПолітика

Чоловік Тимошенко просить світових лідерів не дати її вбити

Кінцевою метою переслідування екс-прем'єра він вважає її фізичне знищення

Чоловік Тимошенко просить світових лідерів не дати її вбити
Фото: Макс Левин

Чоловік Юлії Тимошенко Олександр звернувся до світових лідерів із проханням захистити його дружину.

Про це йдеться в його заяві.

"Звертаюся до президента США Барака Обами, президента Росії Володимира Путіна, канцлера ФРН Ангели Меркель, голови Європейського парламенту Мартіна Шульца, Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна з проханням захистити і не дати фізично знищити - вбити Юлію Тимошенко. Прошу Вас також ввести персональні санкції проти представників режиму Януковича", - сказано в документі.

Олександр Тимошенко вважає верхом цинізму і приниження "насильницьке перевезення" Юлії Тимошенко в лікарню "Укрзалізниці".

"Влада діяла гірше, ніж у найжорстокіші часи сталінських репресій, коли до людей вривалися вночі, кидали на ноші та кудись везли. Все, що відбувалося з Юлією Тимошенко, - це репетиція її фізичного знищення - вбивства, яке влада планує здійснити від початку її ув'язнення", - заявив він.

За його словами, Ю. Тимошенко перевозили без її письмової згоди.

"Моя дружина наполягала на зустрічі з адвокатами перш ніж почати лікування, а це могло статися не раніше, ніж у понеділок, перший робочий день. Спочатку Юлію Тимошенко в суботу

вночі таємно вивозять до лікарні, а потім - уже в неділю - несподівано повертають у колонію. Цілком зрозуміло, що ніхто і не планував її лікувати, а всі ці дії зроблено лише з метою чорного піару - вкотре заявити на всю країну, що Тимошенко відмовилася лікуватися в харківській лікарні", - вважає він.

"Операцію" лікарня проведено з метою ввести в оману українське суспільство і світову спільноту, а також за допомогою розмов про лікарню відвернути увагу від абсурдності та незаконності чергової порції звинувачень проти Юлії Тимошенко ... На підставі цих подій мою дружину планують насильно доправити в суд 28 квітня, незважаючи на висновки німецьких лікарів про неможливість участі Юлії Тимошенко в судових засіданнях за станом здоров'я", - сказано в заяві чоловіка Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram