ГоловнаПолітика

Тігіпко дасть українцям у віці 12 тис. грн на зміну професії

В Україну повертаються ваучери.

Тігіпко дасть українцям у віці 12 тис. грн на зміну професії
Фото: Макс Левин

В Україні незабаром запровадять ваучери на 11 630 гривень, які можна буде витратити на навчання для здобуття нової професії чи підвищення кваліфікації.

Про це повідомив у п'ятницю під час наради в Черкаській облдержадміністрації віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомляє "Сегодня".

"Багато людей з віком стають неконкурентоспроможними. І тоді як за кордоном людина постійно вчиться, у нас немає жодного навчання. Тому ми будемо надавати спеціальний ваучер людям, яким 45 і більше років і які мають 15 років трудового стажу. Отже, людина буде отримувати 11 630 гривень. За рахунок цього ваучера зможе здобути іншу спеціальність", - розповів Тігіпко.

За його словами, цих коштів не вистачить на другу вищу освіту, але якщо людина вкладе кілька тисяч, то зможе навчатися у вищому навчальному закладі. Якщо ж вона не має такого бажання або можливості, тоді на ці кошти зможе просто підвищити свою кваліфікацію будь-яким іншим чином.

"Тобто ми даємо можливість людині пройти навчання і бути більш конкурентоспроможними на ринку праці", - підсумував віце-прем'єр.

Нагадаємо, що напередодні Тігіпко повідомив про

поетапне підвищення пенсії військовослужбовцям за вислугу років на 30,5%, або на 650 гривень, у середньому до 2613 гривень із 1 січня 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram