ГоловнаПолітика

Кримські татари просять ПАРЄ заборонити Симоненкові в'їзд у країни ЄС

Через пропаганду сталінізму.

Кримські татари просять ПАРЄ заборонити Симоненкові в'їзд у країни ЄС
Фото: Макс Левин

Учасники Всекримського траурного мітингу, який проводять у Сімферополі до 68-ї річниці депортації кримських татар, вимагають від ОБСЄ, ПАРЄ та Європарламенту заборонити в'їзд у європейські країни лідерові Компартії України Петру Симоненку за пропаганду ідей Сталіна, який виселив татар 1944 року.

"Поширення ідей сталінізму в будь-якій формі містить загрозу всій спільноті демократичних держав. Ми закликаємо уряди всіх демократичних держав, Парламентську асамблею Ради Європи і ОБСЄ, парламент Європейського Союзу заборонити Петрові Симоненку в'їзд до країн вільного світу і можливість його участі в роботі міжнародних організацій як члена парламенту України", - йдеться в заяві "Про загрозу відродження сталінізму в Україні".

Лідер Меджлісу кримських татар, депутат Верховної Ради України Мустафа Джемільов, виступаючи на мітингу, нагадав про недавні події в парламенті - 16 травня там розглядали проект закону про відновлення прав кримсько-татарського народу.

"Ви бачили перекошену від злості й ненависті фізіономію лідера Компартії України - цього ланцюгового пса владної коаліції, який не тільки затято виступав проти ухвалення цього закону, а й на всю країну вивергав мерзенні образи на адресу нашого народу", - сказав Джемільов.

Його заступник Рефат Чубаров, звертаючись до учасників мітингу, почав кричати: "Ганьба Симоненкові, ганьба комуністам!" Його свистом і вигуками підтримали мітингувальники.

Нагадаємо, 16 травня Верховна Рада України не ухвалила закону про відновлення прав кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram