ГоловнаПолітика

​Прокурор просить перенести засідання у справі ЄЕСУ через лікування Тимошенко

Участь екс-прем'єра в судовому засіданні є обов'язковою.

​Прокурор просить перенести засідання у справі ЄЕСУ через лікування Тимошенко
Фото: www.lrp.lt

Державні обвинувачі у справі про діяльність ЄЕСУ 21 травня звернуться до суду з проханням перенести засідання через лікування Юлії Тимошенко.

Про це повідомив представник групи державних обвинувачів Віктор Лобач, інформує прес-служба Генпрокуратури.

За його словами, прокурори заявлять клопотання про перенесення у зв'язку з тим, що підсудна Тимошенко перебуває в харківській лікарні, де проходить реабілітаційний курс процедур.

"На підставі висновку медичної комісії з обстеження Тимошенко, в якому

лікарі не рекомендують підсудній переривати процес реабілітації, а, відповідно, і не рекомендують транспортувати її в зал судового засідання, сторона державного обвинувачення планує звернутися до суду з проханням перенести слухання у справі", - сказав Лобач.

Він додав, що, відповідно до норм чинного законодавства, а також відповідно до практики Європейського суду, підсудна має право на захист своїх інтересів у суді, і прокурори зобов'язані дотримуватися прав підсудних. Окрім того, участь Тимошенко в судовому засіданні є обов'язковою.

"Враховуючи це і рекомендації, про які я сказав, ми будемо клопотати про перенесення", - зазначив Лобач.

Нагадаємо, вчора, 17 травня, було оприлюднено висновок Міжнародної медичної комісії, згідно з яким Тимошенко не рекомендовано брати участь у засіданні Київського районного суду Харкова у кримінальній справі щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" 21 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram