ГоловнаПолітика

Пшонка каже, що німці знизили градус у ситуації з Тимошенко

Генпрокурор подякував німцям.

Пшонка каже, що німці знизили градус у ситуації з Тимошенко
Фото: Макс Левин

Генпрокурор Віктор Пшонка подякував послові Федеративної Республіки Німеччина в Україні Гансу-Юргену Гаймзьоту за сприяння в обстеженні та лікуванні екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко німецькими лікарями.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Пшонка поінформував представників посольства про стан подій щодо проведення стосовно колишнього прем'єр-міністра лікувальних заходів і проходження нею відповідних реабілітаційних процедур.

Він також зазначив, що "участь німецьких лікарів значно зменшила, на його думку, безпідставне нагнітання цієї ситуації".

Генеральний прокурор також повідомив про ті нові процеси, які відбулися за останній час в українському законодавстві. Йшлося про затвердження та підписання Президентом нового Кримінально-процесуального кодексу України.

Наприкінці зустрічі Віктор Пшонка ще раз наголосив, що Генеральна прокуратура завжди відкрита для ведення конструктивного діалогу в рамках правового поля.

Нагадаємо, вчора, 17 травня, було оприлюднено висновок Міжнародної медичної комісії, згідно з яким Тимошенко не рекомендують брати участь у засіданні Київського районного суду Харкова у кримінальній справі щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" 21 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram