ГоловнаПолітика

Кравчук очікує нової Конституції не раніше 2014 року

Голова Конституційної асамблеї зазначає про тривалість і складність її завдань.

Кравчук очікує нової Конституції не раніше 2014 року
Фото: obozrevatel.com

Голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук вважає, що процедуру внесення змін до Конституції буде остаточно завершено 2014 року.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу в Києві.

"Скільки займе часу внесення змін ... Це процедура тривала і складна, але, думаю, до 2014-го ми повинні все завершити. На мою думку, це початок 2014 року", - сказав Л. Кравчук.

При цьому він зазначив, що вирішувати питання про внесення змін до Основного закону буде парламент наступного скликання.

"У нас просто часу не вистачить підготувати проект закону про внесення змін до Конституції", - зазначив Кравчук.

Він додав, що члени Конституційної асамблеї планують до нинішніх парламентських виборів розробити та подати на розгляд парламенту проект "конституційно-правових аспектів".

Також Л. Кравчук прогнозує, що перше засідання Конституційної асамблеї за участю Президента може відбутися через 20 днів.

Нагадаємо, 17 травня Президент Віктор Янукович своїм указом створив Конституційну асамблею як спеціальний допоміжний орган при Президентові України, головною метою є підготовка законопроекту (законопроектів) про внесення змін до Конституції.

Головою Конституційної асамблеї призначено Леоніда Кравчука - президента України в 1991-1994 роках. Загалом до складу Асамблеї увійшли 94 особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram