ГоловнаПолітика

ГПУ хоче перенесення суду щодо ЄЕСУ

Прокурори зобов'язані дотримуватися права підсудних, заявили в Генпрокуратурі.

ГПУ хоче перенесення суду щодо ЄЕСУ
Фото: www.segodnya.ua

Державні обвинувачі у кримінальній справі проти Юлії Тимошенко щодо діяльності ЄЕСУ проситимуть суд перенести засідання 21 травня.

Про це повідомив представник групи державних обвинувачів Віктор Лобач, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За його словами, прокурори заявили клопотання про перенесення у зв'язку з тим, що підсудна Ю. Тимошенко перебуває зараз у харківській лікарні, де проходить реабілітаційний курс процедур.

"На підставі висновку медичної комісії з обстеження Юлії Тимошенко, в якому лікарі не рекомендують підсудній переривати процес реабілітації, а, відповідно, і не рекомендують транспортувати її до зали судового засідання, сторона державного обвинувачення планує звернутися до суду з проханням перенести слухання у справі", - зазначив Лобач.

Він додав, що, згідно з нормами чинного законодавства, а також відповідно до практики Європейського суду, підсудна має право на захист своїх інтересів у суді, і прокурори зобов'язані дотримуватися права підсудних. Окрім того, участь Тимошенко в судовому засіданні є обов'язковою.

"Враховуючи це, а також рекомендації, про які я сказав, ми будемо клопотати про перенесення", - зазначив Лобач.

Нагадаємо, 17 травня було оприлюднено висновок Міжнародної медичної комісії, згідно з яким Ю. Тимошенко не рекомендують брати участь у засіданні Київського районного суду Харкова 21 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram