ГоловнаПолітика

Пшонка: порушення прав Тимошенко - це фантазії

На думку генпрокурора, навколо Тимошенко багато надуманих обставин.

Пшонка: порушення прав Тимошенко - це фантазії
Фото: Макс Левин

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка у вівторок назвав надуманими повідомлення ЗМІ про порушення прав колишнього прем'єра Юлії Тимошенко в місцях позбавлення волі.

Про це Пшонка заявив журналістам у Петербурзі, куди він приїхав на позачергове засідання Координаційної ради генеральних прокурорів держав - учасниць СНД.

"Це фантазії, неправда. Перебування Тимошенко в місцях позбавлення волі прозоре... Про жодні порушення і мови бути не може", - сказав генпрокурор.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів між "Нафтогазом України" та "Газпромом" 2009 року. З кінця грудня вона відбуває термін у колонії в Харкові.

Сьогодні, 15 травня, суд відкрив перше засідання щодо касації Тимошенко, провадження у якій відкрито ще 8 лютого. Однак сьогоднішнє засідання відразу перенесли на 26 червня - так суд задовольнив клопотання сторони звинувачення, яка вважає, що Тимошенко повинна особисто бути на суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram