ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Герой недели

Герой тижня: Олександр Артемченко врятував бабусю та двох дітей

Двадцятирічний хлопець, не роздумуючи, кинувся у вогонь.

Герой тижня: Олександр Артемченко врятував бабусю та двох дітей
Александр Артемченко
Фото: ictv.ua

Пожежа спалахнула в дальній кімнаті однієї з запорізьких квартир. Поки бабуся почула запах диму, вогонь вже перекрив вихід з будинку. Пластик, яким була декорована квартира, спалахнув за лічені хвилини. 60-річна жінка не встигала дістатися до вхідних металевих дверей і відкрити їх. Двоє переляканих 5-річних хлопчиків вибігли на балкон. Поруч проходив молодий чоловік, сусід постраждалих. Він витягнув малюків з вогню та допоміг їх бабусі.

"На балконі з'явилася бабуся Ліда. Я відразу ж підбіг і почав забирати звідти дітей", - розповідає Олександр Артемченко.

"Жінку та двох дітей вогнем і димом витіснило на балкон, де вони кликали на допомогу. 20-річний хлопець, що проходив повз, швидко зорієнтувався і допоміг людям", - говорить начальник оперативного відділу МНС України в Запорізькій області Олександр Сичов.

Потім прибули 4 пожежних загони, які гасили вогонь кілька годин. Ускладнив роботу сильний вітер. Бабуся зараз знаходиться в лікарні з тяжкими опіками. Діти тимчасово перебувають у родичів.

Сусіди, які допомагають погорільцям чим можуть, кажуть - хлопець, який врятував людей з пожежі, не очікував подяки. Його розшукали рятувальники, щоб відзначити героїчний вчинок.

"Наш сусід - молодець. Ми вдячні йому найбільше", - говорить господиня квартири Наталія Ширяєва.

Олександру Артемченкові лише 20 років. Вдячності рятівник радий, хоча і не чекав її. Розповідає, що того дня повертався додому з риболовлі. Почув крики малюків і не вагався ані хвилини. А до сміливих вчинків завжди готовий - адже мріє стати міліціонером і допомагати людям у біді.

Шановні читачі LB.ua! Редакція чекає ваших історій для рубрики "Герой тижня". Якщо ви знаєте людину, яка зробила Вчинок, - пишіть на [email protected]а або [email protected].

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram