ГоловнаСуспільствоЖиття

Власники "Картки киянина" зможуть заощадити на ліках

Із міською владою побажали співпрацювати тільки три вітчизняні виробники.

Власники "Картки киянина" зможуть заощадити на ліках
Фото: mignews.com.ua

Пільгові категорії громадян, які отримають "Картку киянина", цьогоріч зможуть купувати ліки вітчизняних виробників зі значною знижкою.

Про це повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

За його словами, наразі побажали співпрацювати з міською владою три вітчизняні виробники: ЗАТ "Дарниця", ВАТ "Фармак" і "Борщагівській ХФЗ". Загалом у переліку лікарських засобів 52 найменування. В аптечній мережі "Фармація" на них надаватимуть знижку в розмірі 25-30%, залежно від умов виробників, повідомляє офіційний сайт КМДА.

"Покупець дає свою "Картку киянина" для розрахунків і вводить свій пін-код, а продавець на екрані монітора бачить фотографію клієнта і його знижку. Власник картки оплачує вартість ліків, а інформація про купівлю надходить на відповідне підприємство для звітності. Завдяки цьому ми зможемо проаналізувати попит на ліки зі знижкою і на підставі цих даних вести переговори з виробниками про розширення переліку ліків", - зазначив Руслан Крамаренко.

Нагадаємо, 2 квітня також підписано розпорядження КМДА щодо впровадження "Картки киянина" в Київському метрополітені. Зараз картка працює як проїзний документ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram