ГоловнаСуспільствоЖиття

Тигрюля привела потомство

У тигриці, названої на честь Тимошенко, народилося четверо тигренят.

Тигрюля привела потомство
Фото: comments.ua

Самка тигра-альбіноса Тигрюля, яку Юлія Тимошенко подарувала Ялтинському зоопарку "Казка", народила чотирьох малюків - трьох хлопчиків і одну дівчинку.

Про це повідомив директор зоопарку Олег Зубков.

Учора вранці в клітці, яку найвідоміша тигриця країни ділить зі своїм нареченим із Франції Патрісом, співробітники зоопарку виявили поповнення.

"Чотири малюка - це, звісно, багато. Не один і не два, як зазвичай народжуються у тигрів. Для перших пологів - це більш ніж прекрасний результат. Вони живі-здорові, з ними все гаразд. Це перший випадок народження білих тигрів в Україні за всю історію існування зоопарків. Історія білих бенгальських тигрів отримала продовження. Тепер їх не два, а шість в Україні", - каже директор зоопарку.

Потомство Тигрюлі здорове. Найменший хлопчик важить 950 грамів, найбільший - 1300. Тигренят відселили від батьків.

"Ми дуже переживаємо, що вона ще молода мама, недосвідчена. Вона їх облизала, обсушила, але ми дуже переживаємо, що в неї або молока не вистачить, або Патріс щось зробить, тому забрали малюків і годуємо самі що дві години", - розповідає Зубков.

За його словами, про вагітність Тигрюлі співробітники зоопарку знали, але інформацію тримали у таємниці: "Ми знали, що вона вагітна, але пам'ятаючи минулу її помилкову вагітність, не хотіли нічого повідомляти, вирішили - поки не народить, нікому нічого не скажемо".

Імен у дитинчат Тигрюлі поки що немає, в зоопарку планують оголосити конкурс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram