ГоловнаБлоги

Покращення депутатського життя вже сьогодні

Плідно попрацював минулого тижня депутат Віктор Шемчук. Переважно, на свою користь. Адже він є депутат, законопроект № 8198 від 03.03.2011 передбачає більш надійний захист трудових прав народних обранців.

Автор пропонує внести поправку в ст. 20 Закону, яка гарантує збереження робочого місця, вислуги років і т.п. працівникам правоохоронних органів України, що обрані народними депутатами.Зміст поправки полягає в тому, що в перелік пропонується включити працівників органів прокуратури. Майже зайвим буде казати, що автор на момент обрання народним депутатом був заступником генпрокурора-прокурором АР Крим.

Ця ж стаття гарантує надання таким депутатам після завершення строку їх депутатських повноважень посади, не нижчої від тої, з якої вони пішли в Верховну Раду. Тобто, якщо спростити, депутат Шемчук просить повернути його на посаду прокурора республіки Крим, якщо на майбутніх виборах він на знайде місця в прохідній частині списку однієї за політичних партій.

Інший проект Закону, запропонований В. Шемчуком (№8195 від 03.03.2011), стосується впровадження спеціального режиму інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку Західного регіону Автономної Республіки Крим.

Цей режим Шемчук пропонує застосувати в межах Роздольненського, Сакського, Чорноморського районів, а також міста Євпаторія та Саки. Цікаво, що до міста Євпаторія Шемчук явно не байдужий: 18 лютого він вніс до ВР України законопроект №8129 «Про статус державного курорту - Всеукраїнської дитячої оздоровниці міста Євпаторія». Головний зміст цього документу полягає в суттєвій зміні принципу формування бюджету міста.

По-перше, місто буде зараховувати до свого бюджету 50% податків на прибуток всіх підприємств та організацій, що здійснюють діяльність на території міста , а також плат за ліцензії тощо. По-друге, закон передбачає реалізацію в Євпаторії кількох цільових програм з розвитку міста. Їх фінансування пропонується передбачити окремим рядком в державному бюджеті країни.

Цікаво, що зовсім «випадково» території спеціального режиму інвестиційної діяльності складають Сакський мажоритарний виборчий округ.

В політичній тусовці ходять чутки про наміри Шемчука балотуватися в 2012 році в Ялтинському окрузі, але з огляду на все вищесказане, плани колишнього прокурора АР Крим стосуються Сакського округу.

Якщо все це буде втілено в життя, посада головного прокурора АР Крим може бути зручним місцем для «патронування» підприємців, яким надана можливість розвивати бізнес в спрощених умовах Особливо тих, чиї інвест-проекти не можуть легально отримати спеціальний режим згідно з умовами проекту закону.

Дивний збіг, але депутат Шемчук пропонує «оптимізувати» і антикорупційне законодавство.

Він пропонує внести зміни у ст.. 369 ККУ, яка встановлює покарання особам, які давали хабар (проект Закону № 8197 від 03.03.2011).

По-перше, єдиним покаранням за хабар Шемчук пропонує зробити позбавлення волі (від 3 до 7 років, та від 5 до 10 років за повторну спробу). По-друге, пропонується скасувати норму про позбавлення відповідальності особи за давання хабара, «…якщо стосовно неї мало місце вимагання хабара або якщо після давання хабара вона добровільно заявила про те, що сталося, до порушення кримінальної справи щодо неї органу, наділеному законом правом на порушення кримінальної справи».

Боротьба з корупцією справді виходить на новий рівень: кожний, хто був змушений давати бодай 50 грн. у лікарні за швидке отримання довідки про проходження медогляду, буде мовчати про це навіть під тортурами. Корупція при цьому зникне, адже якщо немає фактів – немає і корупції.

__Законопроекты __Законопроекты , Изучаем, пока не поздно
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram