ГоловнаЕкономікаБізнес

Епіцентр вчетверо збільшить мережу зарядних станцій для електромобілів Новини компаній

В 2024 році компанія Епіцентр планує значно розширити власну мережу зарядних станцій для електромобілів, відкривши 30 нових локацій під брендом Е1.

Епіцентр вчетверо збільшить мережу зарядних станцій для електромобілів
Зарядні станції для електромобілів

Проєкт зі встановлення електрозарядок поруч з торговельними центрами ритейлера розпочався минулого року. З того часу Епіцентр відкрив уже 10 локацій Е1 на парковках власних ТЦ в різних регіонах країни: Житомирі, Рівному, Тернополі, Чернівцях, Полтаві, Умані, а також по дві у Львові та Одесі. 

“Результати першого етапу проєкту показали високий рівень попиту на послуги зарядних станцій, адже український ринок електромобілів швидко зростає. За даними асоціації "Укравтопром", минулого року українці придбали майже втричі більше електрокарів, ніж у 2022-му. Тож компанія вирішила активізувати розвиток мережі Е1 з акцентом на якість зарядного обладнання та зручність сервісу. Цьогоріч ми плануємо відкрити 30 нових локацій для підзарядки електромобілів у різних регіонах країни, надавши українцям можливість подорожувати разом з Епіцентром”, - говорить директорка напрямку “Електротехніка” компанії “Епіцентр К” Ангеліна Бурлакова

В першу чергу ритейлер обладнає зарядними станціями парковки торговельних центрів у західних та центральних регіонах країни: Києві, Черкасах, Вінниці, Луцьку, Ужгороді, Мукачеві, Кам'янці-Подільському, Стрию та інших містах. Але також планується відкривати зарядні станції на півдні та сході країни (Дніпрі, Харкові, Запоріжжі), де інші оператори практично призупинили розвиток через безпекові ризики.

Разом з масштабуванням мережі Епіцентр зробить ставку на високу якість обладнання та сервісу. Компанія вже оголосила про початок партнерства з львівським технологічним сервісом GO TO-U. Завдяки цьому власники електромобілів зможуть отримати інноваційні для українського ринку послуги. 

Зокрема, заздалегідь резервувати конектори для заряджання, щоб ефективно планувати свій час та уникати черг. Або ж оплачувати зарядку не лише через особистий гаманець у застосунку, але й безпосередньо банківською картою з використанням Apple Pay і Google Pay. При цьому Епіцентр продовжить співпрацювати і з іншими білінг-партнерами (Toka і EcoFactor), які обслуговують вже наявні зарядні станції Е1.

Додатково ритейлер закупить високоякісне та потужне зарядне обладнання запорізького виробника UGV, який використовує надійні комплектуючі компанії Siemens та має позитивні відгуки від електромобілістів. В компанії зазначають, що Епіцентр свідомо обрав вектор на розвиток зарядної інфраструктури разом з українськими партнерами, що забезпечуватиме активізацію економіки та створення нових робочих місць. 

Ідея розвитку мережі зарядних станцій належить засновникам компанії, які продовжують активно інвестувати в розбудову транспортної та енергоефективної інфраструктури країни навіть в період повномасштабної війни. Епіцентр реалізує й інші проєкти, направлені на енергонезалежність та екологічність. Зокрема, ритейлер планує обладнати 1 млн кв. м площ своїх ТЦ сонячними електростанціями. Торік перші 10 000 сонячних панелей були встановлені на дахах п’яти ТЦ компанії у Києві та Вінниці. За підрахунками фахівців, вони зможуть задовольняти близько 30% потреб торговельних центрів в електроенергії. Передбачається, що в майбутньому зарядні станції Е1 стануть невід’ємною частиною енергетичної системи компанії Епіцентр.

Матеріал розміщено на правах реклами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram