ГоловнаЕкономікаДержава

Зеленський зустрівся з делегацією Світового банку

За словами глави держави, наразі влада не бачить можливості самостійно відновити і відбудувати зруйновану російськими обстрілами інфраструктуру. 

Зеленський зустрівся з делегацією Світового банку
Делегація Світового банку
Фото: скриншот відео

Президент Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Світового банку на чолі з віцепрезиденткою у справах регіону Європи та Центральної Азії Анною Б’єрде.

Про це йдеться у повідомленні глави держави на його сторінках у соцмережах.

"Ми вдячні за ту кількість програм, яку Світовий банк реалізує в Україні, особливо після початку повномасштабної війни. Дякую за готовність приходити на допомогу навіть в умовах воєнних викликів!", - зазначив Зеленський.

Президент розповів делегації про ситуацію з відновленням деокупованих регіонів. За словами глави держави, наразі влада не бачить можливості самостійно відновити і відбудувати зруйновану російськими обстрілами інфраструктуру. 

Також Зеленський висловив пропозицію розробити проєкт для перезапуску української економіки та розповів про кредитну програму "5-7-9".

Під час зустрічі сторони обговорили фінансування донорами за координації Світового банку проєктів з відновлення України, насамперед у сферах транспортної інфраструктури, електроенергетики та охорони здоров’я. Також Зеленський відзначив важливість реалізації програм зі страхування бізнесу в Україні, що є особливо актуальним у контексті створення робочих місць.

Співрозмовники відзначили важливість продовження Світовим банком роботи з партнерами для координації зусиль донорів з метою своєчасного надання Україні необхідної допомоги.

Нагадаємо, раніше Світовий банк виділив 2,5 млрд доларів для підтримки України. Також нашій державі нададуть 500 млн доларів кредиту під гарантії Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram