ГоловнаЕкономікаДержава

Відбулося перше засідання так званого фінансового "Рамштайну"

Прем'єр Денис Шмигаль назвав головні завдання координаційної платформи.

Відбулося перше засідання так званого фінансового "Рамштайну"
Фото: Пресслужба КМУ

26 січня відбулося перше засідання керівного комітету багатосторонньої Координаційної платформи донорів для України, так званий фінансовий "Рамштайн".

Про це йдеться на урядовому порталі.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу перелічив основні завдання платформи.

Серед них:

  • прогнозована, ритмічна бюджетна підтримка України у 2023 році для фінансування дефіциту бюджету;
  • робота над планом і початок відновлення нашої держави;
  • координація фінансових інструментів підтримки економіки та приватного сектору (мова йде про страхування воєнних ризиків для потенційних інвесторів, державно-приватне партнерство, допомога із фінансування проектів підтримки малого бізнесу, який забезпечує велику кількість робочих місць).

За словами Шмигаля, Кабмін передбачив чотири пріоритетні напрямки фінансування відбудови України: відновлення енергетики та компенсація втрачених потужностей генерації, гуманітарне розмінування, відновлення пошкодженого житла та критичної і соціальної інфраструктури. 

Прем’єр додав, що ресурси на відновлення планують залучати з чотирьох джерел: конфісковані російські активи, кошти держбюджету, кошти міжнародних партнерів та донати приватних осіб і бізнесу. При цьому саме конфісковані росактиви мають стати основним джерелом відновлення.

Нагадаємо, в Україні створили Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Напередодні Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України і Управління Верховного комісара ООН у справах біженців підписали Меморандум про співробітництво, який передбачає запуск платформи «Україна – наш Дім».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram