ГоловнаЕкономікаДержава

​У виробника чаю Greenfield конфіскували понад 52 млн грн і передали їх на потреби ЗСУ

Йдеться про компанію Орімі Україна, яка в кінці грудня змінила назву на ТС Трейд.

​У виробника чаю Greenfield конфіскували понад 52 млн грн і передали їх на потреби ЗСУ
Фото: olx.ua

Столична прокуратура передала на потреби Збройних сил України понад 52 млн грн арештованих коштів російської чайної компанії.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Встановлено, що в Києві та на території інших регіонів України здійснюють діяльність підприємства, які займаються виробництвом і продажем чаю. Кінцевими бенефіціарними власниками компаній є резиденти Росії.

"Діяльність цих компаній та підконтрольних їм суб’єктів господарювання досліджується на предмет причетності до фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, та привласнення майна (ч. 2 ст. 110-2, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу)", - йдеться в повідомленні.

За клопотанням окружної прокуратури банківські рахунки цих товариств заарештовано, а 52 млн грн, розміщені на них, передано на користь ЗСУ.

Назву компанії прокуратура не вказала, але в судовому реєстрі повідомляється, що йдеться про компанію Орімі Україна, яка в кінці грудня змінила назву на ТС Трейд. У червні минулого року року на рахунках Орімі Україна та пов'язаних з нею компаній Орімі Трейд ЛТД і Ексімтрейд заарештували 53,17 млн грн.

Орімі Україна (ТС Трейд) є виробником чаю та натуральної кави. Продукція випускається під зареєстрованими в Україні торговими марками Greenfield, TESS, Принцеса Гіта, Принцеса Канді, Принцеса Нурі, Принцеса Ява, Jardin, Piazza del Caffe та Жокей. Власниця компанії - Вероніка Касьяненко, родичка російського мільярдера Сергія Касьяненка.

Нагадаємо, в грудні минулого року АМКУ оштрафував Орімі Україна за спробу приховати зв'язок із Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram