ГоловнаЕкономікаДержава

Тариф на світло у травні і червні залишився на рівні 1,68 грн за кВт-год

Кабмін продовжив дію ПСО до 30 червня.

Тариф на світло у травні і червні залишився на рівні 1,68 грн за кВт-год
Фото: 7dniv.info

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ціна на електроенергію для населення у травні і червні залишиться на рівні 1,68 грн за кВт-год.

Про це він повідомив на засіданні уряду в середу.

"Ціна на електроенергію для людей залишається 1 грн 68 коп. за кВт/год. Уряд продовжує механізм дії ПСО до 30 червня", - йдеться в повідомленні його пресслужби.

Шмигаль повідомив також про нові правила, які дозволяють "Енергоатому" та "Укргідроенерго" продавати електроенергію напряму постачальникам універсальних послуг за двосторонніми договорами, без посередника у вигляді ДП "Гарантований покупець".

Нагадаємо, з 1 січня 2021 року Кабмін підвищив вартість електроенергії для населення, скасувавши пільговий тариф на перші 100 кВт. Нова фіксована ціна становить 1,68 грн/кВт-год із ПДВ.

На перший квартал 2021 уряд ухвалив постанову про покладання спеціальних обов’язків на ринку електроенергії, згідно якої ціна для населення встановлена на єдиному рівні 1,68 грн/кВт-год (за виключенням добового зонного обліку). Пізніше її дію продовжили на квітень, а тепер - і на травень-червень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram