ГоловнаЕкономікаДержава

Верховна Рада додала 10,8 млрд гривень на виплату пенсій у держбюджеті-2018

Парламент переглянув видатки бюджету за кількома статтями.

Верховна Рада України збільшила на 10,8 млрд гривень, з 139,3 млрд до 150,1 млрд гривень, видатки державного бюджету на 2018 рік на виплату пенсій. За законопроект №9369 проголосували 226 депутатів.

Законопроект вносить зміни і в інші статті витрат державного бюджету:

  • на 227,4 млн гривень збільшено виплати доплат за роботу в зоні відчуження та виділено 27,6 млн гривень на модернізацію антарктичної станції "Академік Вернадський";
  • на 7,2 млрд гривень знижено розмір субвенції на виплату соцдопомоги сім'ям з дітьми у зв'язку зі зниженням народжуваності;
  • на 1,2 млрд гривень знижено фінансування підтримки реформи держуправління у зв'язку з переглядом напрямків реалізації реформи;
  • майже на 1 млрд гривень урізано фінансування підтримки тваринництва, на 0,9 млрд гривень - фермерських господарств та на 0,3 млрд гривень - сільгоспвиробників;
  • на 0,3 млрд гривень зменшено фінансування заходів з приватизації держмайна.

У зв'язку з введенням воєнного стану перерозподілено низку витрат. Зокрема, на 300 млн гривень збільшено видатки на оплату праці військовослужбовцям Збройних сил, на 65 млн гривень - співробітникам Служби безпеки України, на 100 млн гривень - на оплату праці працівникам Генпрокуратури (за рахунок зниження капітальних витрат).

Близько 2,5 млрд гривень передбачено Міністерству внутрішніх справ на виконання угоди з Францією про підтримку у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту (за рахунок надходжень до спецфонду держбюджету).

У пояснювальній записці до законопроекту Міністерство фінансів серед джерел додаткових коштів зазначає економію 2,5 млрд гривень з обслуговування держборгу у зв'язку з різницею прогнозного курсу валют під час формування держбюджету-2018 і фактичного.

У зв'язку з пропонованими змінами передбачено збільшити доходи держбюджету на 118,5 млн гривень (до 917 997,9 млн гривень), витрати на 229,7 млн (до 991 929,7 млн гривень), граничний обсяг держборгу на 2,5 млрд гривень (до 2 001,8 млрд гривень).

Нагадаємо, Верховна Рада сьогодні запровадила середньострокове бюджетне планування, що передбачає проектування державного бюджету на три роки наперед.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram