ГоловнаЕкономікаБізнес

Українська армія отримала партію відремонтованих "Ураганів"

Роботи проводили на заводі в Шепетівці.

Держпідприємство "Шепетівський ремонтний завод" завершило ремонт партії 220 мм реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Ураган" і передало їх Збройним Силам.

Про це повідомила прес-служба держконцерну "Укроборонпром", до складу якого входить Шепетівський завод.

Розміру цієї партії не уточнюють.

Під час ремонту завод повністю відновив усі вузли і агрегати РСЗВ "Ураган" і успішно завершив приймально-здавальні випробування в присутності замовника.

Фото: Укроборонпром

"Ураган" - одна з найбільш далекобійних і потужних реактивних систем залпового вогню на озброєнні українських військових. За 20 секунд "Ураган" може зробити повний залп із 16 реактивних снарядів, які вражають цілі на дальності до 35 км.

Реактивні снаряди для "Урагану" дозволяють знищувати живу силу, неброньовану, легкоброньовану і броньовану техніку, підрозділи протиповітряної оборони і артилерії, командні пункти, вузли зв'язку та інші об'єкти.

В "Укроборонпромі" повідомили, що Шепетівський ремонтний завод зараз проводить науково-експериментальні роботи із заміни базового шасі РСЗВ "Ураган" на шасі вітчизняного виробництва і встановлення на РСЗВ "Ураган" сучасної системи управління вогнем.

Нагадаємо, використання "Ураганів" на Донбасі заборонене Мінськими угодами. Україна відвела їх від лінії бойового зіткнення ще у 2015 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram