ГоловнаЕкономікаБізнес

Держоргани Британських Віргінських островів не мають претензій до Prime Asset Partners Новости компаний

Держоргани Британських Віргінських островів не застосовували жодних заходів щодо Prime Asset Partners

Держоргани Британських Віргінських островів не мають претензій до Prime Asset Partners

Державні органи Британських Віргінських островів (зокрема Financial Investigation Agency) не застосовували жодних заходів щодо Prime Asset Partners і не зверталися до компанії, її директорів чи акціонерів із запитами про надання додаткової інформації. Таку заяву зробили в компанії AVELLUM у зв'язку з публікацією Слідство.Інфо, де стверджується, що Агентство фінансових розслідувань Британських Віргінських островів порушило справу стосовно компанії українського президента, підозрюючи фірму у відмиванні грошей.

Як повідомляють у компанії, 14 січня 2016 був укладений трастовий договір з Rotschild Trust. Після укладення договору, з січня по квітень 2016 здійснювалися підготовчі дії для передачі корпорації Рошен у "сліпий" траст. "Такі дії передбачали, зокрема, зміну структури власності корпорації Рошен і випуск додаткових акцій іноземними компаніями, заснованими для цих цілей. Передача і додатковий випуск акцій Prime Asset Partners та інші дії проводилися за запланованим графіком, який був укладений відповідно до вимог українського та іноземного законодавства та погоджений із трастовим керуючим".

Rotschild Trust показали, що "трастовий договір був складений відповідно до міжнародних стандартів управління активами для політичних діячів", - пояснюють у прес-службі компанії. Звинувачення у відмиванні грошей не має під собою ґрунту, оскільки компанії, які називають журналісти у своєму розслідуванні, не мали банківських рахунків. "Всі іноземні компанії, створені для передачі корпорації Рошен у "сліпий" траст, не мали банківських рахунків і не проводили і не збиралися проводити ніяких грошових операцій до їх передачі в управління Rotschild Trust. Підстави та використання компанії Prime Asset Partners було необхідною складовою передачі в траст активів Петра Порошенка. Після прийняття Rotschild Trust управління корпорації Рошен ми отримали повноваження для ліквідації Prime Asset Partners. Зараз йде робота в цьому напрямку, яка, ми сподіваємося, буде завершена найближчим часом", - відзначили в прес-службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram