ГоловнаЕкономікаБізнес

Омелян обурився закупівлею УЗ стрілочних переводів у фірми-прокладки

"Знову дві ноунейм-компанії розіграли, а виробник в Україні - один".

Омелян обурився закупівлею УЗ стрілочних переводів у фірми-прокладки
Фото: www.dsz.dp.ua -

Міністр інфраструктури Володимир Омелян зажадав скасувати великий тендер "Укрзалізниці" щодо закупівлі стрілочних переводів у фірм-прокладок.

"Знову дві ноунейм-компанії розіграли, а виробник в Україні - один", - заявив він на зустрічі з Європейською бізнес асоціацією у Києві в четвер, пише "Інтерфакс-Україна".

За словами Омеляна, цю проблему він напередодні обговорив з в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євгеном Кравцовим. "Сподіваюся, тендер буде зупинено", - сказав міністр.

Тендер, про який заявив міністр, стосується закупівлі стрілочних переводів і запчастин до них на загальну суму 625 млн гривень. Єдиним акредитованим виробником стрілочних переводів для УЗ є "Дніпропетровський стрілочний завод". Але УЗ замість того, щоб провести переговорну процедуру закупівлі в єдиного виробника, оголосило тендер, на який заявки подали ТОВ "Крендлз" і ТОВ "Дніпрозалізничпостачання".

Як зазначає видання "Залізниця без корупції", "Крендлз" перемогло у всіх 52 лотах у трьох відповідних тендерах УЗ.

Минулого року НАБУ відкрило кримінальну справу за результатами закупівлі стрілочних переводів і запчастин до них у "Крендлз" і "Дніпрозалізничпостачання" на загальну суму 1,3 млрд грн. Слідство підозрює, що вартість продукції була завищена на 40% в результаті проведення фіктивних тендерів з підставними компаніями.

Цього року ціна на стрілочні переводи і їх ремкомплекти у "прокладок" зросла ще на 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram