ГоловнаЕкономікаДержава

Польща порушила справу проти "Газпрому" за фінансування "Північного потоку-2"

Крім "Газпрому", справа стосується ще п'ятьох міжнародних компаній.

Польща порушила справу проти "Газпрому" за фінансування "Північного потоку-2"
Фото: ritmeurasia.org

Польське Управління з питань захисту конкуренції та споживачів (UOKiK) відкриває провадження проти "Газпрому" і п'яти міжнародних компаній, відповідальних за фінансування газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє Польське радіо.

"Голова Управління пояснив, що понад два роки тому компанії хотіли створити консорціум, щоб профінансувати будівництво російської газомагістралі. Марек Нехцял зазначив, що тоді UOKiK не дав згоди на це, оскільки створення консорціуму посилило б компанію, яка вже тоді мала домінантну позицію на ринку", - йдеться в повідомленні.

Голова UOKiK вважає, що діяльність неофіційного консорціуму порушує законодавство. Нехцял додав, що виробництво порушено не про будівництво газопроводу, а про дотримання польського законодавства.

За порушення заборони створення консорціуму загрожує штраф в розмірі до 10% обороту.

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Голова "Газпрому" заявив, що після побудови "Північного потоку-2" і "Турецького потоку" транзит газу через Україну знизиться в десять разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram