ГоловнаЕкономікаБізнес

Середня зарплата українців перевищила 8 тис. гривень

Найвищі зарплати - в авіаційній галузі, у фінансистів та айтішників.

Середня зарплата українців перевищила 8 тис. гривень
Фото: Макс Левин

Розмір середньої заробітної плати в Україні в березні 2018 року перевищив 8000 гривень і становив 8382 гривні. Такі дані оприлюднила Державна служба статистики.

Зокрема, за даними статистики, найвищі зарплати отримують працівники авіаційної галузі - понад 31,7 тис. гривень на місяць.

Другою за величиною грошової винагороди є фінансова галузь. Там зарплата становить 17,6 тис. гривень на місяць. Водночас у березні розмір зарплати у фінансистів зріс відразу на 22,6%.

Замикає трійку лідерів (офіційно, з податками, а не ФОПами) ІТ-галузь. За даними Держстату, її працівники отримують 13,8 тис. гривень.

Найвищі зарплати в Україні отримують кияни - в середньому 13,4 гривень на місяць. Найнижча ж середньомісячна зарплата у Тернопільській області - менш ніж 6400 гривень на місяць.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в Україні зараз немає можливості підняти мінімальну заробітну плату, водночас в уряді очікують, що до кінця року середня заробітна плата українців досягне 10 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram