ГоловнаЕкономікаБізнес

Заява Аграрного Холдингу Авангард щодо інформації, пов'язаної зі справою голови САП Назара Холодницького Актуально

Заява Аграрного Холдингу Авангард щодо інформації, пов'язаної зі справою голови САП Назара Холодницького
Фото: avangardco.ua

Протягом двох років Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування щодо підприємств Аграрного Холдингу Авангард через можливе незаконне відшкодування податку на додану вартість, який сформувався після введення в експлуатацію у 2015 році двох найбільших птахокомплексів у Херсонській і Хмельницькій областях.

Компанії Агрохолдингу Авангард у 2015 році ввели в експлуатацію два найбільші птахокомплекси в Євразії повного циклу виробництва (зона підрощування потужністю 5 млн голів; зона промислового виробництва потужністю 11,4 млн голів; комбікормові заводи, інкубатори) згідно зі світовими стандартами. Технологічні рішення впроваджувалися найвідомішими виробниками обладнання в галузі птахівництва.

Загальна сума інвестицій склала близько 700 млн доларів, які компанія залучила на міжнародних ринках капіталу і ринку України.

Основним аргументом детективів НАБУ є те, наші компанії до 01/01/2016 року як виробники сільськогосподарської продукції перебували на спеціальному режимі оподаткування податку на додану вартість (це право надавалося всім українським виробникам сільськогосподарської продукції). Всі ці звинувачення були перевірені ще раз у 2016 і 2017 роках у межах розслідувань Службою безпеки України та Генеральною прокуратурою України за аналогічними звинуваченнями за той самий період і були прийняті рішення про закриття кримінальних проваджень.

Протягом двох років співробітники агрохолдингу сприяли проведенню всіх необхідних слідчих дій досудового розслідування НАБУ.

Зокрема, було направлено компанії на виконання близько 70 постанов суду і запитів про надання інформації та документів, було надано десятки відповідей на всі запити, документація пройшла всі необхідні експертизи.

Але всі дії НАБУ спрямовані були на дестабілізацію і розбалансування діяльності підприємств холдингу, і детективи продовжували незаконні дії: було проведено велику кількість варварських обшуків на підприємствах з вилученням серверів та обладнання, що призводило до зупинки операційних процесів, були допитані всі працівники холдингу в цій справі. Детективи холдингу не звертали увагу на всі докази компанії Авангард щодо законності відшкодування ПДВ, все зводилося до абсурдних звинувачень холдингу в тому, що компанія сьогодні є найбільшим сільськогосподарським виробником в Україні, виробляє величезну кількість продукції і має право на відшкодування ПДВ, як і інші українські агропідприємства.

Досі ми не коментували цю ситуацію у зв'язку з тим, що компанія сподівалася на прийняття законних рішень антикорупційними правоохоронними органами. Неодноразово ми зверталися до керівництва НАБУ і САП щодо незаконних дій та ігнорування виконання закону України детективами НАБУ. Ми надали всі аргументи про недоцільність цього кримінального провадження, адже ці факти були досліджені СБУ України і Генеральною прокуратурою.

Відповідно до закону 7275, який всім відомий як «Маски-Шоу Стоп», який підтримали прем'єр-міністр і Президент України, керівництво САП мало не передавати провадження в інший правоохоронний орган про продовження розслідування, а прийняти рішення про закриття незаконного кримінального судочинства на підставі п.10 ч.1 ст.284 Кримінального процесуального кодексу України

Ми завжди залишаємо за собою законне право на мирні протести, тому що на сьогодні ми - це не тільки агрохолдинги Авангард і Укрлендфармінг, а 37 тисяч працівників, які стали заручниками незаконних дій антикорупційних правоохоронних органів, що призводить до дестабілізації і розбалансування діяльності компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram