ГоловнаЕкономікаБізнес

Енергоблок №4 Трипільської ТЕС перевели з антрациту на газове вугілля

"Центренерго" планує збільшувати частку марок "Г" і "ДГ" у балансі палива.

Енергоблок №4 Трипільської ТЕС перевели з антрациту на газове вугілля
Фото: telegraf.com.ua

Компанія "Центренерго" 19 лютого завершила будівельно-монтажні роботи, пов'язані з переведенням котлоагрегатів енергоблоку №4 Трипільської ТЕС з антрациту на вугілля марок "Г" і "ДГ".

Про це повідомила прес-служба компанії.

Переведення енергоблоку №4 Трипільської ТЕС названо в повідомленні вкрай важливим проектом для підвищення енергонезалежності і енергобезпеки не тільки ТЕС, а й усієї об'єднаної енергосистеми України. Зараз енергоблок виробляє електричну енергію для потреб споживачів України на вугіллі газової групи вітчизняного походження.

"Центренерго" планує і далі збільшувати частку використання вугілля марок "Г" і "ДГ" у балансі палива на електростанціях компанії і сподівається на всебічну підтримку уряду в цьому питанні.

Нагадаємо, що в серпні 2017 року на газове вугілля перейшов блок №2 Зміївської ТЕС. Україна раніше повністю забезпечувала свої потреби в антрациті за рахунок Донецького басейну. Однак у зв'язку з російською агресією антрацитові шахти залишилися на непідконтрольній території, і Україна змушена імпортувати вугілля-антрацит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram