ГоловнаЕкономікаДержава

Завершення аудиту діяльності НКРЕКП очікується в березні, - Вовк

Раніше аудит діяльності Нацкомісії очікувався до кінця 2017 року.

Завершення аудиту діяльності НКРЕКП очікується в березні, - Вовк
Голова НКРЕКП Дмитро Вовк
Фото: Антикор

Завершення аудиту діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), який проводить Секретаріат Енергетичного співтовариства, попередньо очікується в березні 2018 року. Про це РБК-Україна повідомив голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

"Очікуємо (завершення - ред.) орієнтовно у березні. По ідеї (такий аудит - ред.), повинен показати огляд юридичний і ключових рішень, зняти політичні звинувачення проти комісії та показати досягнення і зони для поліпшення", - сказав Вовк.

Як відомо, 17 серпня співробітники НАБУ провели обшуки в приміщенні Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг у рамках кримінального провадження про змову в інтересах генкомпаній при затвердженні формули "Роттердам+". Голова НКРЕКП всі звинувачення співробітників НАБУ спростовує. Зі свого боку, Регулятор звернувся в секретаріат Європейського Енергетичного співтовариства з проханням провести незалежний аналіз його діяльності. На думку Вовка, аудит Енергетичного співтовариства дозволить реально оцінити роботу НКРЕКП і буде сприяти посиленню допомоги Україні в проведенні реформ з боку міжнародних структур.

Нагадаємо, в середині листопада повідомлялося, що Секретаріат Європейського Енергетичного співтовариства планує до кінця 2017 року завершити аналіз діяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram