ГоловнаЕкономікаБізнес

Apple попросила пробачення за навмисне уповільнення старих айфонів

Компанія вирішила знизити ціни на заміну батарей для минулих моделей.

Apple попросила пробачення за навмисне уповільнення старих айфонів
Фото: EPA/UPG

Компанія Apple вибачилася за навмисне уповільнення старих айфонів і запевнила, що це робили з найкращих спонукань.

"Ми розуміємо, що дехто з вас відчуває себе обдуреним. Ми просимо пробачення. Ми ніколи не робили і не будемо надалі робити що-небудь, аби навмисно скоротити термін служби будь-якого продукту Apple чи погіршити його роботу з метою підштовхнути клієнта до покупки нової моделі", - йдеться в релізі на сайті компанії.

Apple пояснює, що уповільнення роботи телефонів пов'язане зі старінням літій-іонних батарей. Близько року тому було випущено оновлення для iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus і iPhone SE, яке уповільнювало швидкість пристрою, щоб продовжити час роботи старої батареї і запобігти випадковим відключенням. Через нерівномірну подачу живлення багато смартфонів зі зношеним акумулятором можуть вимикатися при підвищенні навантаження. В результаті Apple просто знизила тактову частоту чипів, щоб запобігти цьому.

Користувачі були задоволені, стверджують у компанії, тому нещодавно таке ж оновлення вийшло для iPhone 7 і iPhone 7 Plus.

Компанія запевняє, що при заміні батареї на нову продуктивність iPhone повернеться на колишній рівень. Тому як вибачення Apple майже весь 2018 рік мінятиме батареї за 29 доларів замість звичайних 79. Пропозицією зможуть скористатися користувачі iPhone 6 і iPhone 7 (і модифікацій).

Окрім того, на початку 2018 року в iOS додадуть можливість стежити за станом батареї.

"В Apple довіра наших клієнтів означає для нас усе. Ми ніколи не перестанемо працювати над тим, щоб заробляти й утримувати його. Ми можемо робити роботу, яку любимо, тільки через вашу довіру і вашу підтримку. Ми ніколи не забуваємо про це і вважаємо це само собою зрозумілим", - сказано в релізі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram