ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна ввела антидемпінгові мита на російську арматуру

Обмежувальні мита в розмірі 15,21% діятимуть п'ять років.

Україна ввела антидемпінгові мита на російську арматуру

Україна ввела остаточні антидемпінгові мита щодо арматури і катанки з Російської Федерації терміном на п'ять років у розмірі 15,21%.

Відповідне рішення, прийняте Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі (МКМТ) України від 28 грудня 2017 року, опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" у п'ятницю.

Рішення комісії набуває чинності через 60 днів після публікації.

В офіційному повідомленні комісії уточнюють, що під час проведеного розслідування було визнано факт демпінгу при поставках російської продукції на ринок України. При цьому МКМТ зробила позитивний висновок щодо наявності значної шкоди, завданої національному товаровиробникові, який підтверджується погіршенням соціально-економічних показників національного товаровиробника впродовж 2014-2016 рр. Зокрема, скоротилися обсяги виробництва (8,55%) і обсяги використання виробничих потужностей (10,85%), зменшилися обсяги продажу товару на внутрішньому ринку України (1,75%) і частка національного товаровиробника на внутрішньому ринку України (7,20 %), скоротився персонал (15,37%), зменшився обсяг інвестицій (8,01%).

Остаточні антидемпінгові мита застосовують до арматурного прокату діаметром від 6 до 40 мм (включно) і катанки діаметром від 5,5 до 14 мм (включно).

Антидемпінгове розслідування щодо арматури і катанки з Російської Федерації було розпочато в лютому 2017 року за скаргою "ArcelorMittal Кривой Рог".

Катанку широко використовують у кабельній промисловості для виробництва проводів і кабелів, у чорній металургії - як розкислювач, а також у виробництві метизних виробів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram