ГоловнаЕкономікаДержава

Україна запропонувала китайцям будувати нову гілку метро в Києві

China Railway International Group запропонувала профінансувати 85% робіт.

Україна запропонувала китайцям будувати нову гілку метро в Києві
Фото: twitter.com/mineconomdev

Україна пропонує китайській China Railway International Group низку проектів для інвестицій, включаючи будівництво четвертої гілки Київського метрополітену і добудову Подільського моста.

Про це повідомляється в твітері Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

У понеділок міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів зустрівся з представниками китайської компанії, яка висловила готовність інвестувати в українську інфраструктуру.

"Можемо запропонувати шість проектів для інвестицій, зокрема новий міст у Києві, четверту гілку метро", - наводяться слова Кубіва.

У кінці минулого тижня агентство "Українські Новини" з посиланням на лист China Railway International Group на адресу Кубіва повідомляло, що китайська компанія запропонувала КМДА підписати меморандум про будівництво гілки Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену на житловий масив Вигурівщина-Троєщина. За пропозицією китайської сторони Київ повинен профінансувати 15% від загальної вартості проекту, а китайський консорціум - 85%.

Крім того, China Railway International Group висловила зацікавленість у будівництві залізничної гілки "Аеропорт "Бориспіль" - Центральний залізничний вокзал Києва".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram