ГоловнаЕкономікаБізнес

United Airlines втратила близько $800 млн після скандалу з пасажиром

Пасажира, який відмовився поступитися місцем співробітнику компанії, викинули з літака.

United Airlines втратила близько $800 млн після скандалу з пасажиром
Самолет авиакомпании United Airlines
Фото: time.com

Вартість акцій американської авіакомпанії United Airlines упала більш ніж на 750 млн доларів після інциденту з пасажиром, якого викинули з літака через відмову поступитися місцем співробітнику авіакомпанії.

Про це повідомляє Gizmodo.

Зазначають, що вартість компанії знизилася з 22,5 млрд до 21,7 млрд доларів і продовжує падати.

Біржовий стрибок стався на тлі недільного інциденту (9 квітня) на борту літака Чикаго-Луїсвілль. Як виявилося, на цей рейс продали більше квитків, ніж місць у літаку. У зв'язку із цим пасажирів попросили звільнити чотири місця для співробітників авіакомпанії. Як альтернативу було запропоновано інший рейс, компенсацію і розміщення в готелі.

Ніхто з пасажирів не погодився поступитися місцем, після чого на борт зайшли правоохоронці і попросили чотирьох осіб (вибірково) покинути салон. Один з них відмовився, і його силою виволокли з салону.

Очевидці зафільмували інцидент й опублікували в інтернеті. На відео видно, що в чоловіка закривавлене обличчя.

Після цього гендиректор United Airlines Оскар Муньос попросив пробачення в пасажирів і повідомив, що компанія зв'яжеться з потерпілим, щоб залагодити інцидент.

Нагадаємо, 83-річний бортпровідник, який пропрацював в авіакомпанії United Airlines 63 роки, подав заявку в Книгу рекордів Гіннеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram