ГоловнаЕкономікаБізнес

Електронний поліс ОСЦПВ суттєво збільшить онлайн-продажі страховок, - ВУСО Новости компаний

Електронний поліс ОСЦПВ суттєво збільшить онлайн-продажі страховок, - ВУСО
Фото: delo.ua

Після впровадження електронного полісу ОСЦПВ частка продажів цього страхового продукту через Інтернет суттєво збільшиться. Таку думку висловив в інтерв'ю порталу "Дело" голова наглядової ради ВУСО Олександр Шойхеденко.

"Сподіваюся, що наступного року МТСБУ спільно з Нацкомфінпослуг доведе до кінця проект з електронного полісу. Регулятор запевняє, що до кінця цього року відповідні документи буде підписано. В такому випадку з жовтня наступного року можна буде укладати онлайн-угоди страхування", - зазначив голова компанії. За його словами, нині ВУСО продає через Інтернет до 10% полісів ОСЦПВ. В Україні загалом онлайн-продажі займають близько 1%.

Олександр Шойхеденко наголосив, що компанія "насамперед спрямувала сили на розвиток продажів в онлайн-каналах, у сучасні технології". "За 3 роки ми практично з нуля стали четвертою компанією зі страхування туристів. Ми побудували якісний медичний асистанс і забезпечили швидке зростання медичного портфеля", - поінформував він. Компанія заходить на ринок страхування побутової техніки. "Наші продавці навчилися продавати крос-продукти. Сьогодні СК ВУСО нагадує не класичну страхову компанію, а фабрику страхових стартапів", - вважає її керівник.

У 2015 році ВУСО інвестувала в розвиток близько 15 млн грн і збільшить цей показник у 2016 році до 20 млн грн. "У другому кварталі плануємо витратити ще більше", - сказав Олександр Шойхеденко.

ВУСО спростила структуру власності, розкрила кінцевих бенефіціарів.

"Раніше структура власності була дуже складна. Кінцеві власники володіли компанією за допомогою участі в капіталі ланцюжка юридичних осіб. Сьогодні, коли державні організації і фінансові інститути приділяють таку пильну увагу до структури власності, власники СК ВУСО вирішили її спростити, і тепер у реєстрі акціонерів відразу представлені кінцеві бенефіціари", - пояснив Олександр Шойхеденко.

"Більш ніж половина акцій належить групі інвесторів, інтереси яких представляє Назарчук Михайло Ігорович. Решта акцій належать топ-менеджменту компанії, з яких особисто мої 26%", - повідомив він. За його словами, Михайло Назарчук є засновником фондової біржі INNEX, 25% якої було продано Варшавській фондовій біржі в 2008 році.

2016 року ВУСО збільшить страхові платежі порівняно з 2015 роком на 30% - до 320 млн грн. У 2017 році цей показник зросте до 500 млн грн. "Основних напрямів у нас два - моторне страхування (КАСКО і ОСЦПВ) і особисте страхування (туристичне страхування і медичне страхування). Автострахування хочемо наростити вдвічі. Ще ми плануємо зростання продажів крос-продуктів, як-от збільшення лімітів за ОСЦПВ, "Наша автоцивілка", - зазначив голова наглядової ради. Також у планах наростити в півтора рази кількість застрахованих туристів і страхувати кожного четвертого українського мандрівника. У медичному страхуванні очікуємо потрійного приросту, сказав Олександр Шойхеденко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram